Wees er snel bij! Er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar!

Hoe we tot grootste prestaties komen

Inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, literatuur, muziek en andere grote prestaties. Ap Dijksterhuis legt in zijn meest recente boek ‘Inspiratie’ uit wat dit is. 

Met recente ontwikkelingen uit de neurowetenschap en psychologie beziet hij inspiratie in samenhang met creativiteit, motivatie, nieuwsgierigheid en de functie van onze hersenen in het algemeen. Inspiratie komt ons niet per ongelijk aanwaaien om dan ineens weer in de mist te verdwijnen.

Inspiratie dwing je af, het is de beloning van eerder geleverde arbeid. Ook is het misleidend om het af te zetten tegen inspanning; inspiratie en transpiratie horen bij elkaar. Inspiratie is onmisbaar bij het leveren van topprestaties, of het nu een kunstschilder is, een schrijver, wetenschapper, componist of topchef. Tenslotte, inspiratie is geen voorrecht van een geniale enkeling. Iedereen krijgt inspiratie die daarvoor kiest, ook jij.

Ap Dijksterhuis schreef als hartstochtelijk reiziger ook het boek ‘Wie (niet) reist is gek’. Als geen ander weet hij welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. In vliegende vaart en met veel humor voert hij ons mee van India tot de VS, van Ecuador tot Zanzibar, van Birma tot Iran en van Wit-Rusland tot Bhutan. Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten. ‘Wie (niet) reist is gek’ is verplichte kost voor iedereen die van reizen houdt, met slechts een rugzak op of omringd door luxe vijfsterrenhotels, naar verre oorden of dichter bij huis.

Deelnemers van de Inspiration Masterclass ontvangen beide boeken als onderdeel van het arrangement.

Albert-Jan Dijksterhuis (1968) is een Nederlandse psycholoog, ondernemer, spreker, schrijver en hoogleraar aan de Radbout Universiteit in Nijmegen en gespecialiseerd in het onderbewustzijn en intuïtief denken. Beluister hier de toelichting van Ap Dijksterhuis op zijn boek ‘Inspiratie’.