Wees er snel bij! Er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar!

Paul Kotvis

Over mij

Opgegroeid in het tijdperk van de protestgeneratie én het oer-Hollandse ‘niet zeuren, maar poetsen’, duurde het tot diep in het oerwoud van Suriname voor ik in verbondenheid met mezelf kwam. De ervaring heeft me getransformeerd en gebruik ik nu in mijn werk met en voor mensen.

Als documentairemaker, adviseur en reiziger nodig ik mensen uit mee op avontuur te gaan.

Vanuit mijn brede ervaring – van paleis tot asielopvang – weet ik met mensen uit elke levensloop een connectie te maken.

Een levenstransformatie

Onbewust leven kan verstrekkende gevolgen hebben voor je gezondheid of emotionele gesteldheid, het leren bewust worden van je eigen situatie is daarom enorm belangrijk. Door beter naar je gevoel te luisteren krijg je meer zelfvertrouwen, ga je doen waar jouw passie ligt en kom je dichter bij het pad dat bij jou past.

Na een intensieve werkperiode nam ik een sabbatical, zocht ruimte en afstand, werkte aan mijn gezondheid en ging op reis. Sindsdien volg ik meer mijn intuïtie, leef bewuster, let beter op mijn voeding en beweeg intensiever. Daardoor komen er dingen op mijn pad die geïnspireerd voelen en energie opleveren.

Spoorzoeken noem ik dat of synchroniciteit, het levenspad leren volgen, een proces van vallen en opstaan. 

Komt dit jou ook bekend voor…

Het ziekteverzuim blijkt in Nederland jaarlijks toe te nemen. Werkgerelateerde klachten zijn één van de belangrijkste oorzaken voor langdurige ziekte, waarvan de helft ontstaat door een burn-out. 

Jarenlang heb ik voor succesvolle opdrachtgevers gewerkt wat de nodige energie vergde.  Na lange tijd kwam ik in een situatie terecht waartegen mijn lichaam zich ging verzetten.

Deze signalen had ik wellicht veel eerder kunnen herkennen, maar er naar luisterde is een tweede. Uiteindelijk besloot ik mijn baan op te zeggen en ging hard voor mezelf werken, in plaats voor anderen.

De tijd voor verandering

Preventie cardioloog Prof. dr. Leo Hofstra  gaf adviezen over een andere leefstijl: stressfactoren verminderen, fors afvallen, meer bewegen en gezonder eten. Belangrijker van dit alles was dat ik ruimte maakte voor leuke dingen waar ik al jaren geen tijd meer voor had vrijgemaakt.

Van mijn transformatie heb ik geleerd dat een bewust leven draait om het zetten van kleine stappen om naar je gevoel te gaan luisteren. Dit ontwikkelingsproces heb ik vastgelegd in de Vrij & Onverveerd methode.

Laat je inspireren

Ontdek wat ik nog meer doe

Documentaire

Mijn oudoom Abraham Olckers kwam om tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Birmaspoorlijn. In de eerste documentaire 'Een zoektocht naar het verleden' volg ik zijn spoor terug van Amsterdam via Nederlands-Indië naar Thailand.
Het familieverleden onderzoeken helpt om je plek in het heden beter te begrijpen.

Verhalen

Ontdek hier de verhalen van mijn reizen in woord en beeld. Met rake blogs en inspirerende video's neem ik je mee in mijn inzichten, vernieuwende perspectieven en lees je mee over mijn ontmoetingen en avonturen. Ik deel wat ik zie, wat opvalt en welke culturele verschillen er met Nederland zijn.

Projecten

Vanuit mijn achtergrond in de gebouwde omgeving adviseer ik opdrachtgevers over nieuwe perspectieven voor mensen, plekken en organisaties. Dat kan in verschillende fasen, zoals het concept, de realisatie of exploitatie.

Podcasts

Luisteren naar mensen met bijzondere verhalen is leerzaam en biedt inzicht om een rijkere toekomst te leiden. Wat zijn hun drijfveren, wat beweegt ze om de dingen te doen waarin ze geloven? Luister naar 'lessen van een vrij en onverveerde Samoerai', in gesprek met Bjørn Aris, een man met een missie.