Wees er snel bij! Er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar!

Een uniek en onvergetelijk avontuur

Inspiration Masterclass
14 t/m 22 september 2024

Een onmisbare levenservaring om jezelf de ruimte te geven en een mentale horizon te verleggen. We nemen je mee op reis naar het oerwoud van Suriname, waar avontuur en inspiratie je in een diepere connectie met jezelf brengen. Uniek, uitdagend en onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar nieuwe perspectieven.

Jouw reis begint hier

Reis mee en creëer je nieuwe horizon...

Je werk levert spanning op

Vaak compenseren we spanning op het werk door harder te werken. Alleen door afstand te nemen en jezelf ruimte te geven ga je scherper zien hoe het anders kan.

Je zoekt levenspassie

Passie geeft energie. Wanneer je teruggaat naar de basis, leer je luisteren naar je intuïtie en voel je waar je hart sneller van gaat kloppen.

Je wilt veranderen

Veranderen vergt moed, het is een sprong in het diepe. Met nieuwe perspectieven brengen we je naar de rand van de duikplank klaar om te springen.

Je verlangt naar een nieuwe fase

Wanneer je dichter bij je kern komt, vind je vanzelf je levenspad. We gaan terug naar de natuur waar je de ruimte krijgt om die te vinden.

…dan is deze Inspiration Masterclass een eerste stap naar verandering. 

Waar wacht je nog op?

Wees er snel bij! Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar!

Paul Kotvis

Even voorstellen

Opgegroeid in het tijdperk van de protestgeneratie én het oer-Hollandse ‘niet zeuren, maar poetsen’, duurde het tot diep in het oerwoud van Suriname voor ik pas echt in verbondenheid met mezelf kwam. De ervaring heeft me getransformeerd en gebruik ik nu in mijn werk met en voor mensen.

Ik inspireer en motiveer en doe dat door te reizen, documentaires te maken, opdrachtgevers te adviseren en inspiration masterclasses te organiseren. Vanuit mijn brede ervaring – van paleisomgeving tot een asielzoekers centrum – weet ik met mensen uit elke levensloop een connectie te maken.

Terug naar de natuur

De natuur helpt

Diep in de natuur ziet het hele leven er anders uit. In het oerwoud van Suriname nemen we je mee naar plekken waar er niets anders is dan natuur; een plek om tot rust te komen en op zoek te gaan naar een diepere dimensie. We gaan in gesprek over de drukte van ons dagelijkse bestaan, ontdekken samen nieuwe perspectieven en hoe je het goede gevoel thuis kunt vasthouden. Tijdens deze Inspiration Masterclass bieden we je de unieke kans om weer in je eigen kracht te gaan staan en vanuit daar vrij en geïnspireerd te leven.

Waar gaan we naar toe?

Het eindpunt van onze reis is Akeebiboto. Tegelijkertijd hebben we nu nog geen idee waar jouw persoonlijke reis tijdens de Inspiration Masterclass je zal brengen. Dat zul je ontdekken tijdens onze tocht van Paramaribo naar Pusugrunu en vanaf daar naar de bovenloop van de Saramacca rivier, waar het onbewoonde Akeebiboto op je wacht. Dit eiland ligt in het leefgebied van de Matawai op 5 uur rijden van de stad.

Suriname is een land die de toeristische industrie links heeft laten liggen, waardoor veel ongeschonden en puur is gebleven. In 2017 ondernam ik mijn eerste reis naar Suriname en in 2021 startte de bouw van een lodge op Akeebiboto. Langzaam ontstond het idee mensen uit het drukke westen hier naar toe te nemen, out of the famous comfort zone, om een levensveranderende ervaring mee te maken.  

Het programma

Wat gaan we doen?

Vier nachten en vijf dagen verblijven we in dit uitzonderlijke gebied. We maken tochten in traditionele korjalen en bezoeken het stroomopwaarts gelegen Boslanti en Vertrouw. Deze twee dorpjes zijn de laatste nederzettingen voor de Braziliaanse Amazone, waar je je in Jurassic Park waant door het woeste landschap; de gigantische rotsblokken, de razende rivier. Ook maken we een officiële ontvangst mee in bij de Matawai in Pusugrunu met traditionele dans en muziek.

De reis wordt begeleid door Lucien Lecarme, schrijver, circle facilitator, gids en gastheer Rudi Pinas, Surinamer en natuurmens puur sang. Het programma is voor de mensen die klaar zijn voor avontuur en staan te springen om afstand te nemen van het dagelijkse leven. Zij die ruimte en rust zoeken, maar ook open staan om in gezelschap met anderen te bivakkeren onder relatief eenvoudige omstandigheden. De chauffeurs, bootmannen, kok en hulpkrachten zijn allemaal ervaren mensen die het gebied op hun duimpje kennen en ons meenemen in hun wereld.

  • Negendaagse reis  naar de Matawai in Suriname
  • Zaterdag 14 september t/m zondag 22 september 2024
  • Voor mensen die willen werken aan persoonlijke transformatie 
  • Verandering van omgeving beïnvloed het onderbewustzijn
  • Unieke kans om weer in je kracht te komen staan

€ 2.950 exclusief retourvlucht Amsterdam-Paramaribo en een reisverzekering  

Mis deze unieke kans niet

Boek jouw plek

Ben je klaar voor deze reis van je leven, naar de jungle van Suriname? Boek dan jouw plek. De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 juli 2024, het aantal plekken is beperkt; minimaal vijf en maximaal tien personen. Bij eventuele annulering uiterlijk 10 weken voor vertrek wordt 50% gerestitueerd. Er vindt geen restitutie plaats bij annulering binnen 10 weken voor vertrek.

Reis CO2 neutraal

Compenseer je reis

Om met een goed gevoel te kunnen reizen gaan we jouw vlucht compenseren. In samenwerking met Green Growth Suriname planten we op de laatste dag van onze reis samen kleine mangroves boompjes aan de Zeeweg in Paramaribo.

Suriname gebruikt deze plantensoort als wapen tegen de zeespiegelstijging. De wortels van de mangroves groeien omhoog en steken als paaltjes uit de grond; de klei bezinkt en er ontstaat landaanwinst in plaats van erosie. Wil je hier meer over weten? Bekijk een korte reportage over dit proces.

Reviews

Zij gingen
je voor

‘Ik voelde mijn hart gloeien van de mooie reis die ik met en door jou heb mogen beleven, de ontspannenheid viel zelfs mijn familie en omgeving op. Ik heb mezelf gevoeld, gelukkig gevoeld, avontuurlijk en geïnspireerd en bovenal ontiegelijk rijk. Dank daarvoor en wat een verademing en meerwaarde om je te ontmoeten en dingen op een hoger plan te trekken’.

Lotte (48) producer
‘Reizen gaat over ontdekken, niet zo zeer over de bestemming. Het avontuur en de aspecten die een nieuwe omgeving in je oproept zijn juist belangrijk. Als oud studiegenoot ken ik Paul door en door, het is een genoegen om met hem te zijn en de reis aan te gaan, dat doen wij samen al meer dan 22 jaar met heel veel plezier’.
Martin (60) directeur
'I met Paul on Bali during a yoga retreat on the day of my arrival, which was late and after misadventures. He was there to welcome me and make me comfortable. Subsequently, he offered to help and support me. I am very grateful to him. He is a reliable person with a big heart and easy going. He likes to enjoy simple moments and is always ready to discover the world around him'.
Gervaise Lefebvre (38), France
Gervaise (38) docent

Nog niet helemaal duidelijk?

Veelgestelde vragen

De persoonlijke begeleiding van drie ervaringsdeskundigen en de reis- en verblijfskosten in Suriname, waarvan vijf overnachtingen in het binnenland en twee overnachtingen het Torarica resort in Paramaribo. De totale reisduur is negen dagen, waarvan twee vliegdagen (retourvlucht). Let op: het programma is exclusief de kosten voor retourvlucht Amsterdam – Paramaribo (9 uur) en een eigen reisverzekering.

De kosten voor de masterclass zijn € 2.950,00 exclusief 21% BTW en exclusief retourvlucht Amsterdam-Paramaribo en reisverzekering. Je kan online betalen met Ideal of met een creditcard. Na betaling krijg je een factuur toegezonden.

De Inspiration Masterclass is voor singles (mannen/vrouwen), stellen en groepen die ruimte zoeken, het hectische alledaagse leven willen ontvluchten om rustig na te denken over nieuwe toekomst perspectieven in hun leven. Tijdens de reis is er voldoende gelegenheid voor reflectie met de begeleiders over persoonlijke kwesties of levensvragen. Het aantal deelnemers bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 personen.

Lucien Lecarme is schrijver, cirkel facilitator en gids. In 2010 ontdekte hij Ibiza en werd meteen verliefd. Het lot bracht hem in een droomvilla tegenover Es Vedra, waarvan men zegt dat het de derde magnetische rots op aarde is. Deze krachtplek heeft zijn leven getransformeerd. Terug in Nederland organiseert hij onder andere retreats rondom krachtplekken over de hele wereld.

Paul Kotvis inspireert mensen om een bewust leven te leiden. Hij is reiziger en documentairemaker en door verslagen en blogs te maken biedt hij inzicht in zijn leven. Sinds zijn eerste bezoek in 2017 komt hij vaak in Suriname en heeft er ook gewoond. Bij elk bezoek wordt hij overweldigd door de adembenemende natuur en bijzondere cultuur. Verandering van omgeving heeft grote invloed op het onderbewustzijn en dat wil hij zijn reisgenoten laten ervaren.

Rudi Pinas is opgegroeid als marron in het binnenland van Suriname en een natuurmens puur sang. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Nederland voor een studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2021 keerde hij terug naar zijn geboorteland om een droom te verwezenlijken, een eco-resort vestigen op zijn eiland Akeebiboto. Rudi is een ervaren gids en laat deelnemers graag kennis maken met de schitterende natuur van het binnenland.

Akeebiboto is een klein onbewoond eiland in de bovenloop van de Saramacca rivier. Het ligt op 15 minuten varen van het dorp Pusugrunu en op 5 uur rijden van Paramaribo. In dit gebied woont en leeft de Matawai gemeenschap, een marron volk dat ooit vluchtte voor de slavenarbeid op één van de vele plantages. Op Akeebiboto heerst een ultieme rust, het ligt in het oerwoud van centraal Suriname en is uitsluitend per boot bereikbaar.

De tocht is voor natuurlijk ingestelde mensen die ruimte, rust, bezinning en inspiratie zoeken. Voor de reis naar het binnenland kan beperkt bagage meegenomen worden (rugzak of grote tas). Er wordt overnacht in tenten, gekookt op kampvuur en gewassen in de rivier. Er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig op Akeebiboto, maar geen elektriciteit of wifi. Het nabij gelegen dorp Pusugrunu beschikt over een airstrip, een medische post en een zendmast (telecommunicatie). Van 18.00-22.00 uur is elektriciteit beschikbaar opgewekt door een dieselgenerator. Je dient tot slot gezond van lijf en lede te zijn en over voldoende conditie te beschikken.

Ga je mee op reis?

Download het reisprogramma

Laat je gegevens achter en je krijgt het reisprogramma vanzelf in je inbox!